kanosjanki

Pamiętajcie przede wszystkim, by nie martwić się niczym, ponieważ jeśli utracicie pokój serca to nawet najmniejsza rzecz wyda wam się wielka jak góra. Перш за все, пам’ятайте: ні про що не турбуватися, бо якщо ви втратите мир серця, навіть найменша річ буде здаватися вам великою як гора.

św. Magdalena di Canossa
Служіння любові

Наше служіння любові

Вірні апостольському плану нашої Засновниці, служачи в Церкві, ми присвячуємо себе людям, які найбільше потребують освіти, євангелізації та опіки у стражданнях, через «служіння любові», яке св. Магдалена ді Каносса назвала “невпинним та безперервним”.

Завдання випливає з харизми, аби "запобігти гріху", і постійно дається нам як велике випробування любові до Бога та людини. Ми дбаємо про виховання дітей, молоді та літніх людей, приділяючи особливу увагу гармонійному розвитку особистості молодих людей та "формуванню їхнього серця", щоб завдяки позитивним стосункам вони дозрівали в пізнанні себе, в повазі до себе та навколишнього світу; щоб відкрили для себе особисту любов Бога і розпізнали власну місію в суспільстві. Методом виховання є запобігання, через діалог, поступовий та індивідуальний підхід у стосунках до вихованців. Каносіянський стиль виховання гармонійно виражає доброту та рішучість, близькість і повагу, безкорисливість і радість.  (RD 114-116) З любов’ю та повагою ми супроводжуємо людей у відкриванні та здійсненні Божого плану у їхньому житті, щоб вони могли сприяти будуванню державної та церковної спільноти, а отже, і християнської зміни світу. Ми також працюємо серед дорослих, особливо серед жінок, сприяючи усвідомленню їх людської та християнської гідності, щоб вони могли відповідально брати на себе обов'язки сімейного та суспільного життя.    
Więcej
Свідомі того, що  «немає більш досконалої любові до ближнього, ніж старання, щоб  він полюбив Бога», ми невтомно та щедро долучаємося до різних форм євангелізації. Харизма робить нас здатними бути в Церкві тими, хто "чинить святі дії з винятковим завзяттям", щоб Христос став серцем світу. Специфіка харизми вимагає особливої ​​уваги у супроводі інших для поглиблення їхньої віри та дозрівання віри. Мета полягає в тому, щоб викликати пробудження відповіді як у сфері «почуттів, так і вчинків», щоб вірні вели своє життя в повній відповідності з християнською любов’ю. Покликані ділитися Словом Божим, ми співпрацюємо з пастирями Церкви та мирянами в нашій апостольській праці, щоб кожна людина зустріла Христа, Нову Людину, яка є єдиною відповіддю на кожне питання людського серця. Ми прагнемо шукати нові шляхи з усією Церквою, щоб проголошення Доброї Новини дійшло до людей нашого часу.
Więcej
В наш час ми продовжуємо делікатну увагу Магдалени до хворих, які є живим образом Христа. Ми відвідуємо їх, доглядаємо за ними і втішаємо їх, допомагаючи зрозуміти відкупительну цінність страждань у світлі смерті та воскресіння Ісуса Христа. З делікатністю та розважливістю ми прагнемо розбудити довіру до Бога та розуміння сенсу життя у тих, хто на шляху до одужання; і готуємо тих, хто вже наприкінці свого земного життя, до остаточної зустрічі з Отцем.
Więcej
Доповнюючи коло нашого служіння любові, ми організовуємо реколекції, надаючи учасникам можливість по-особливому зустріти Бога під час духовних вправ. Такі реколекції дають можливість отримати  особистий досвід незбагненної любові Бога, що призводить до справжніх стосунків з Ним та до глибокої віри, яка у подальшому буде перевірена у різних життєвих ситуаціях. Нова заповідь Ісуса Христа та харизма, отримана від Святого Духа, роблять нас чутливими та солідарними з тими, хто страждає на різних рівнях існування (моральному, духовному, фізичному та психологічному), а також з усіма нужденними. З обережністю та «великим серцем» ми відповідаємо на потреби наших братів і сестер або на виникаючі запитання щодо служіння, навіть ті, що виходять за межі сфери нашого служіння любові. Все це робиться у діалозі з нашими настоятелями та у співпраці з церковними та місцевими цивільними органами влади.
Więcej
Покликання до апостольської праці „ad gentes” є частиною багатства харизми нашої монашої родини. Ми наслідуємо апостольську ревність св. Магдалели та її готовність «стати порохом», щоб бути в світі пророчим знаком милосердя Отця. Як і вона, ми „готові йти в кожне місце, щоб Бога пізнали та полюбили”. Сестри, покликані та послані, щоб поділитися знаряддям спасіння з тими, хто цього ще не знає, або з молодими Церквами, житимуть у радикальній готовності перед вимогами Євангелія, відірвані від рідної землі та в цілковитій довірі свого життя Богу. Можливість бути посланими дає їм змогу виявити та оцінити „насіння Слова”, присутнє в людях, до яких вони прийшли. Вузи Любові, котрі єднають всіх сестер Згромадження в  різних частинах світу, є великою підтримкою в труднощах, що виникають внаслідок інкультурації та проголошення Євангелія. Ці вузи підживлюють у кожній з сестер апостольську ревність Божого Царства.
Więcej
Вже із самого початку служіння Згромадження Засновниця створила групу осіб, готових їй допомагати в ділі, яке поступово розвивалося для добра бідних і нужденних. Потенціал і здібності, приховані в мирянах, які відкривають в собі іскру каносіянської харизми, є справжнім даром Бога для нашого згромадження і для всієї Церкви. Формація Світських Каносіянів. Їх дорога зростання в харизмі підживлюється особливою формацією в динамічному і близькому контакті з Дочками і Синами Любові. Беручи участь у зустрічах, вони поглиблюють харизму і апостольську практику, особливо в сфері виховання, катехизації та харитативної діяльності. Одночасно обдаровуючи нас своїми свідоцтвами служіння в місцях, в котрих живуть і працюють. Ті серед них, котрі прагнуть увійти до Каносіянської родини через складання обітів, будуть особливо дбати, щоб їх особиста поведінка і служіння в Церкві віддзеркалювали євангельські та харизматичні цінності, згідно з методом праці, висвітленим у Статуті Асоціації Каносіян Світських − документі, затвердженому Церквою. В єдності з мирянами, які належать до каносіянської родини Жива присутність мирян, симпатиків, друзів і каносіянських співпрацівників далі залишається для нас, так само, як і за часів Магдалени, справою надзвичайно важливою в каносіянській апостольській дійсності. Разом ми можемо відновлювати нашу свідомість - особисту і спільнотову, через ініціативи і зустрічі, натхенні достовірними свідоцтвами і активним діленням. Разом можемо зробити краще, оскільки можемо дійти до більшої кількості людей, потребуючих підтримки, присутності, виховання та відчуття любові Бога і ближніх.
Więcej